previous arrow
next arrow
Slider

Wat is IoT?

Internet of Things bestaat uit fysieke apparaten, huishoudelijke apparaten, wearables en auto’s die zijn met internet verbonden en kunnen online gegevens verzenden.
Over de gehele wereld wordt internet gebruikt om informatie te vinden, verzamelen en met anderen te communiceren om zaken te doen.
De productie- en energiesectoren maken veelvuldig gebruik van M2M-communicatie (machine-to-machine). Zo blijven de bedrijven op de hoogte van technische functies, kunnen foutrapportages opstellen en onderhoudsmeldingen afgeven op basis van die informatie.

Wordt IoT in het dagelijks leven al veel gebruikt?

Dagelijkse objecten gebruiken internet ook steeds vaker om verbinding te maken met de cloud en zo ontstaat het Internet of Things (IoT).
Er zijn naar schatting al zo’n 1,9 miljard apparaten verbonden met het Internet of Things en dat zal in de toekomst alleen maar meer worden.
Enkele van de meest opvallende sensoren of apparaten op consumentengebied zijn tot nu toe de bewegings- en activiteitsmeters geweest, zoals Ring (slimme-deurbel) en Fitbit, Phillips Hue, Google Glass en de verbonden verwarmingssystemen van Honeywell.
Het Internet of Things groeit ontzettend snel en naar verwachting zullen er in 2020 tussen de 30 en 75 miljard objecten/dingen deel uitmaken van dit netwerk. Van intelligente armbanden, weerstations en speelgoed tot medische apparatuur, aardbevingssensoren en drones.

Wilt u ervaren hoe een smart-home kan zijn en wat het voor u kan betekenen neem dan contact met ons op en we nemen u mee op tour door onze demo kamer. We proberen al uw vragen te beantwoorden en geven u op maat advies komt u snel langs.